Hírek

Bondor Antal 90 éves

módosítva: 2022.06.16 05:41 Kategória : Hírek

Dr. hc. dr. Bondor Antal az Erdőművelés Tanszék egykori tanszékvezetőjét az Erdészeti Tudományos Intézet volt főigazgatóját 90. születésnapja alkalmából a sárosfői vendégházban köszöntötték a Soproni Egyetem, az ERTI, az Agrárminisztérium és a Bakonyerdő Zrt. nevében. Az eseményen Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár az ünnepeltnek személyesen átadta a Nagy István agrárminiszter által adományozott az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát.

Tovább

Tanévzáró

módosítva: 2022.06.21 15:51 Kategória : Hírek
Tovább

Kelemen László különdíja a Nemesdy Ervin diplomamunka pályázaton

módosítva: 2022.05.27 13:35 Kategória : Hírek

 

A Magyar Út- és Vasútügyi Társaság (MAÚT) 2022. május 13-án megtartotta éves közgyűlését, ahol az idei Nemesdy Ervin diplomamunkadíjak átadásával a szakma fiataljait elismerésben részesítették. Ezen a rangos eseményen Kelemen László okleveles erdőmérnököt a MAÚT különdíjban részesítette! A díjat az egyéb kategóriába benyújtott a „Feltáróhálózat tervezése: Bakonyerdő Zrt. Bakonybéli Erdészetének területén a Bécsi-árok és a Kőris-hegy környezetének feltáróhálózat terve” című pályaművével érdemelte ki. A diplomamunka konzulensi feladatait Dr. habil. Péterfalvi József a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara Geomatikai és Kultúrmérnöki Intézetének docense látta el. Az eseményen Nyiri Szabolcs a MAÚT elnöke üdvözölte az erdőmérnököket, valamint jelezte, hogy szívesen építene szorosabb kapcsolatot az OEE Erdőfeltárási Szakosztályával.

Tovább

Díjazottjaink az OFKD Földtudományok szekciójában

módosítva: 2022.05.27 13:38 Kategória : Hírek

 

2022. május 16-18. között online formában zajlott a XVIII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia a Pécsi Tudományegyetem szervezésében. Az Erdőmérnöki kart Juhász Tamás IV. oemh képviselte "Az Által-ér szennyezettségének vizsgálata" című dolgozattal (témavezető: Dr. Horváth Adrienn (egyetemi adjunktus)).

Tovább

In memoriam - Dr. Rácz József

módosítva: 2022.05.24 15:02 Kategória : Hírek
Tovább

Magyarország veszélyeztetett élőhelyei és fajai

módosítva: 2022.04.26 16:34 Kategória : Hírek

Jó szerencsét!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Kaán Károly Ökoklub fotókiállítására, mely az Európai Uniós "On the Green Track" kampány keretében készült.

Tovább